Wat is Karaton?

Karaton is een leuk en humoristisch spel waar plezier en educatie worden gecombineerd. Dit zal dyslectische kinderen helpen met hun leerstoornis om te gaan. Lezen kan ook leuk zijn! Als kind speel je samen met je personage de hoofdrol in een uitdagend avonturenspel door tal van missies en queesten te voltooien. Je wordt hiervoor beloond met punten waarmee je je personage kan upgraden om zo nieuwe uitdagingen aan te gaan. Deze game laat kinderen toe te blijven werken aan hun leerstoornis zonder dat het aanvoelt als een extra taak of huiswerk. Karaton zal geschikt zijn om te spelen op de tablet, zowel op Android als iOS.

cSX1XV.gif

Gameplay

Als kind kruip je in de huid van het hoofdpersonage en kom je terecht in de wereld van Karaton. Dit is een spelomgeving waarin de ontwikkeling van het personage centraal staat. Kinderen kunnen zich hierdoor identificeren met het hoofdpersonage. Dit helpt hen en moedigt hen aan om nieuwe dingen te leren.

 

De wereld

Karaton is een grote open wereld waarin de kinderen met hun personage terecht komen. Hierin zullen ze vrij kunnen rondlopen om allerlei dingen te ontdekken. Ze worden geprikkeld om verder in het spel te geraken. Dit kunnen ze doen door allerlei uitdagingen aan te gaan. Al deze missies zijn verschillende leesoefeningen en zijn bedoeld om kinderen met dyslexie te motiveren om te blijven oefenen alsook hun leerplezier te bevorderen.

Oefeningen 

Deze missies zijn verschillende oefenvormen zoals woordherkenning, lettergrepen splitsen, flitsend lezen en zoveel meer. Na het succesvol voltooien van een oefening krijgen de kinderen beloningspunten en geraken ze telkens verder in het spel. Deze oefeningen kunnen telkens herhaald worden of komen later in het spel nog eens aan bod in een andere spelletjesvorm.


 
 
 
 

De woorden in het spel zijn professioneel ingesproken door spreker.be. Spreker staat voor kwalitatieve "audiovisuele producties", die de behoeften van de huidige media generatie vervult, zonder de volgende generaties de mogelijkheid te ontnemen een antwoord te bieden op de behoeften van de consument.