Onze start-up ontging de pers niet.
Deels vanwege de promotiecampagne voor Karaton
kregen we voorheen al veel media-aandacht.

 


Wilt u meer weten over Happs Development
of ons komen bezoeken? We verwijzen u
graag door naar onze persmap voor
verdere informatie.

 

Zes nieuwe start-ups opgenomen in het imec.istart programma

Imec, ’s werelds toonaangevende onderzoeks- en innovatiehub op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie, maakte vandaag bekend dat in het eerste kwartaal van 2017 zes beloftevolle starters werden geselecteerd voor het imec.istart programma.

 — IMEC


Startkapitaal voor het ondernemersverhaal

Mensen met goede ideeën en zin in ondernemen, die zullen er ongetwijfeld genoeg zijn. Maar hoe breng je geld in het laatje voor dat volledige plaatje? Drie verschillende ondernemingen vertellen hoe ze hun dromen stap voor stap proberen waarmaken.

 — FOKUS


Koen Wauters steunt crowdfundingcampagne van Happs

Om de verdere ontwikkeling en lancering te financieren, lanceert de Gente start-up een crowdfundingcampagne. "Het is de bedoeling om tegen 15 februari 20.000 euro in te zamelen", zegt Thomas Hauwaert. De crowdfundingcampagne wordt ondersteund door Koen Wauters, die peter is van het project.

 — Made in Oost-Vlaanderen


Telenet Kickstart powered by Idealabs zwaait z’n start-ups uit: Happs

Door de komst van Happs werd meteen een pijnpunt blootgelegd. Het werd duidelijk hoe weinig deftig leermateriaal er bestaat voor een toch duidelijke behoefte als dyslexie. “Bij Telenet Kickstart zijn we op alle vlakken intensief begeleid. Je leert ontzettend veel op korte tijd. Je moet wel.” 

— Telenet Kickstart


Jonge ondernemer vindt inspiratie in eigen 'beperking' voor ontwikkeling app

Je eigen 'beperking' gebruiken als inspiratie om anderen te helpen: Hannes Hauwaert doet het via zijn piepjonge bedrijfje 'Happs'. De 23-jarige ondernemer uit Sint-Pieters-Leeuw heeft dyslexie, wat hem er niet van weerhield om het educatieve computerspelletje 'Karaton' te ontwikkelen voor lotgenoten.

— Het Laatste Nieuws


Dyslectische Hannes ontwikkelt game om lotgenoten te leren lezen

Kinderen met dyslexie motiveren om te leren lezen aan de hand van een educatief adventure game: dat is wat Hannes Hauwaert voor ogen had toen hij met zijn zelf ontwikkeld game Happs deelnam aan de Telenet Kickstart-wedstrijd. De finale lonkt.

— Het Nieuwsblad


Telenet Kickstart gaat van 8 naar 4 startups

Het acceleratieprogramma van Telenet en Idealabs gaat zijn laatste ronde in. Van de acht startups blijven er vier over die hun product verder kunnen uitwerken.

— Datanews

Kinderen werden helemaal ondergedompeld in de Karaton ervaring

Hannes en Thomas Hauwaert: “Om ons spel en onze crowdfunding bekend te maken gaan dompelden we een 80-tal kinderen van het 3de en 4de leerjaar van de Don Bosco school in Sint-Pieters-Leeuw in de Karaton ervaring. Voor de middag leefden de kinderen zich uit in een groot spel spelen om de eer van hun koninkrijk te verdedigen". Het spel was een combinatie van behendigheid, scrabble, leesspelletjes en tactiek.

 — Het Nieuwsblad


App for dyslexic kids opens up a world of adventures

The Antwerp start-up Happs is developing an app for children with dyslexia. For these children, an adventure in the world of letters awaits; for speech therapists, the app is an unprecedented way for them to track their patients’ progress.

— Flanders Today


Start-uppen doe je zo

Zestien Belgische start-ups stappen vandaag op het vliegtuig naar New York, waar ze een week lang ondergedompeld worden in de 'start-upscene'. Een overvolle agenda met ontmoetingen en bedrijfsbezoeken moet hen helpen zich uit de Vlaamse klei los te trekken. We stellen u alvast drie jonge initiatieven voor.

— De Morgen


hmm, bommen of bomen?

Van uit zijn eigen leefwereld bedacht Hannes Hauwaert, Karaton een spel applicatie voor kinderen met een leerstoornis

— Kerk en Leven


Leeuwse ondernemers ontwikkelen app tegen dyslexie

Hannes en Thomas Hauwaert uit Sint-Pieters-Leeuw maken kans om de 16de editie van de ondernemerswedstrijd Bizidee te winnen.

— Ringtv


FTW! Happs reels in 22,200 euros through crowdfunding

Telenet Kickstart alumnus Happs continues to reach for the stars, having raised a whopping 22,200 euros through their crowdfunding campaign on Ulule.

— Telenet Kickstart

 

Onze video's


De allereerste Karaton dag

Canvas - 1 min pitch

21 okt - Ondernemende jonge mensen pitchen hun idee op Canvas. Deze week Hannes Hauwaert over Happs, een game dat kinderen met dyslexie voortaan kan helpen.

— Canvas


Crowdfunding Karaton

We organiseren een crowdfunding campagne om mensen de kans te geven om bij te dragen aan ons project. We hebben jouw bijdrage nodig om ons spel verder te kunnen uitwerken en te optimaliseren.

 — HappsOfficial

Op 30 januari 2017 organiseerden we onze eerste Karaton dag en het was een succes! 80 kinderen konden ervaren hoe het was om Karaton te spelen. Leesplezier, creativiteit en avontuur stonden uiteraard centraal! 

 — HappsOfficial


Hannes ontwikkelde dyslexie-game

In KrisKras maken we kennis met Hannes Hauwaert uit Sint-Pieters-Leeuw, hij ontwikkelde in samenwerking met de Hogeschool Gent een game om kinderen met dyslexie beter te leren lezen en schrijven.

 — RINGtv


Be bold in New York documentary

"Belgian startup incubators join forces to take young entrepreneurs to New York. And to the next level. In a city that never sleeps, we asked ourselves the question: What does it take to be an entrepreneur?"

— Be Bold in New York


Op 20 mei 2016 was Happs aanwezig op de 37ste editie van het VVL-congres. Zoals je kunt zien, was het voor ons team een geslaagd evenement! 

— HappsOfficial


2 Jaar Happs

Op vrijdag 13 oktober vierden we het 2 jaar bestaan van Happs en de lancering van Karaton. Bedankt aan iedereen die ons de voorbije 2 jaar heeft geholpen!

— HappsOfficial


Telenet Kickstart - Happs usertest

Karaton is een leuk educatief avonturenspel dat kinderen met dyslexie moet helpen en motiveren om te leren lezen, spellen en schrijven.                                                      

— Telenet Kickstart


Een kleine insight in het dagelijkse leven van Happs! More Vlogs to come!                     

- HappsOfficial


Interview Radio 2

Naar aanleiding van de officiële lancering van Karaton, interviewde Radio 2 aan founder Hannes Hauwaert.

— HappsOfficial